fasillarkoyu.com
Ana Menü
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Köye Özlem

Köye Özlem

Öncelikle böyle güzel bir site hazırladığı için sevgili Tahir kardeşimi tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum. İnsanlar doğar, büyür ve bir gün ölürler. Yaşam süresi içerisinde güzel olan ve olmayan, hoş olan ve olmayan birçok duygular yaşarlar. Bu karmaşık duygular her yaşta görülür ve farklılıklar gösterir. Özellikle çocukluk döneminde yaşananlar asla unutulmaz. İnsan gelişim unsurlarına da bakıldığında büyüme, gelişme, olgunlaşma hazır bulunuşluk ve öğrenme dönemleri 0-6 yaş dönemlerinde en etkili olan dönemdir. Bu dönemde birey zihinsel gelişiminin %80 ‘ini tamamlamaktadır. Yani birey hayatı boyunca öğreneceği birçok bilgiyi ve tecrübeyi bu yaşlarda kavramaktadır. Bu yaşlar içerisinde yaşananlar asla unutulmamaktadır. Arkadaşlıklar, dostluklar hep bu yaşlarda oluşur ve devam eder, bu yüzden insanlar doğup büyüdükleri yerleri ve çocukluk arkadaşlarını ve akrabalarını hiçbir zaman unutmazlar ve unutamazlar. Bir sıkıntıları olduğunda hemen ya akrabalarını ya da çocukluk arkadaşlarını ararlar. Çünkü o yaşlarda yaşanan her şey çok temiz saf ve doğaldır.

        Ben köyde doğmamış olmama rağmen aile büyüklerimizin köyde yaşıyor olmaları ve babamın köye olan düşkünlüğü aile fertlerinin hepsini köye bağımlı hale getirdi. Bayram günlerini iple çekerdik. Çünkü bayram oldu mu mutlaka köye gidilecek ve bayram namazı köyde kılınacaktı. Dedem damda bizim gelmemizi beklerdi. (hâlâ da öyledir) onun o anki sevincini mutluluğunu asla unutamam ve unutmam da hep aynıydı hepte aynı oldu. Duyguları hiç değişmediği gibi daha da arttı. Köye geldiğimizde eş dost akraba hep ziyaretimize geldi, bizde çok kısa süreliğine gelebiliyorduk. Bir gün ya kalıyorduk ya da kalmıyorduk ama zaman su gibi akıp gidiyordu. O kısa süreler o kadar tatlı oluyordu ve o kadarda dolu geçiyordu ki bir de harmanlarda maç bile yapıyorduk.

       İşte bu duygular insanlarda hep var ve hep olacak. O günün çocukları bu günün birer yetişkin fertleri oldu. Biz Civan ailesi olarak köyümüzü hiç unutmadık ve unutmayacağız. Köyümüze hizmet vermeye çalışanlara bu duyguları yaşatmaya ve devam ettirmeye çalışanlara hepimiz adına teşekkür ederek sözlerimi burada bitiriyor tüm hemşerilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum.                   

Öğr. Gör. Dr. Adem Civan

Selçuk Üniversitesi

Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu

Antrenörlük Eğitimi Bölümü

 


Üye Girişi
Facebook
Foto Galeri
  • BİZE ULAŞIN

  • Fasıllar Köyü Muhtarı Fahrettin KİBAR Beyşehir / KONYA

  • 0 541 945 10 48

  • tahirkibar@hotmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik