fasillarkoyu.com
Ana Menü
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Her gün 30-40 zeytin yiyen kişi hastanenin yolunu unutur

Her gün 30-40 zeytin yiyen kişi hastanenin yolunu unutur
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında düzenlenen ’Zeytin ve Zeytinyağı’ konulu konferansa beslenme ve diyet uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay konuşmacı olarak katıldı. 

''HER BİR ZEYTİN TANESİNDE 5 KALORİ VAR''

Konuşmasına zeytin ve zeytinyağının şifa olduğunu belirterek başlayan Prof. Dr. Karatay, "Her bir zeytin tanesinde 5 kalori bulunuyor" dedi.

Zeytin ve zeytinyağının iyi bir antioksidan olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Karatay, "Zeytinyağı kilo aldırmaz. Ekmek ve şeker tansiyonu yükseltir. Ekmek obezite sebebidir. Bol ekmek ve şeker tüketimi kalp krizi riskini artırır. Aynı zamanda kalp doktoruyum. Kalp krizi önlenebilir. Ancak, beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Kalp krizi bir anda gelmiyor. 20’li yaşlardan başlayan dengesiz beslenme, 40’lı yaşlarda kalp krizi riskini artırıyor. Her gün 30-40 zeytin yiyin ve bol bol zeytinyağı kullanın. Bunu yaparsanız hastanenin yolunu unutursunuz. Zeytin yaprağı çayının da bağışıklık sistemini kuvvetlendirici özelliği var" dedi.

Ülkemiz zeytincilik konusunda bir cennet olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Karatay, zeytin ve zeytinyağı üretimi ve pazarlanmasının desteklenmesi gerektiğini de kaydetti


Üye Girişi
Facebook
Foto Galeri
  • BİZE ULAŞIN

  • Fasıllar Köyü Muhtarı Fahrettin KİBAR Beyşehir / KONYA

  • 0 541 945 10 48

  • tahirkibar@hotmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik