fasillarkoyu.com
Ana Menü
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Bakan Günay Fasıllar`a Geldi.

Bakan Günay Fasıllar`a Geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Beyşehir ilçesinin önemli tarihi mekânlarında incelemelerde bulundu. Konya’ya önceki gün gelen ve geceyi Beyşehir’de geçiren Bakan Günay’ın ilk ziyaret durağı tarihi Eşrefoğlu Camisi oldu. Camide ibadethanenin son durumu hakkında bilgi alan Bakan Günay, daha sonra Eflatunpınar ve Kubadabat Sarayını gezdi. Ertuğrul Günay ve eşi Gülten Günay’ın son ziyaret durağı ise Fasıllar köyü oldu. Günay, ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Fasıllar köyü sınırları içerisinde yer alan Roma devrine ait Mistia Antik Kenti ile Hititler dönemine ait Fasıllar Anıtı ve diğer eserlerin yer aldığı alanı inceledi.

Kayalıklar ile engebeli yapısıyla dikkat çeken mekânda incelemelerini yürüyerek gerçekleştiren Bakan Günay’dan köy sakinleri ve dernek yetkilileri tarihe giden yolun genişletilerek yazın toz topraktan, kışın çamurdan kurtarılmasını istedi. Ören yerindeki 70 ton ağırlığındaki yerde yatır vaziyette bulunan Kurtbeşiği Anıtı’nın yerden kaldırılarak yerinde dış etkilerden korunmasını isteyen yöre sakinleri ve ilgililer, bölgenin projeler geliştirilerek turizme kazandırılmasını istedi. Alanda kayalıkların arasında bulunan yakından görmek istediği Atlıkaya Anıtı’na zorlu bir tırmanış gerçekleştirerek çıkmayı başaran Günay, korumaların yardım etmesini ise istemedi. Atlı Kaya Anıtı’na tırmanan Günay, çevresindekilere el sallayarak selam verdi. Günay, yine zorlu bir inişin ardından geldiği bölgedeki bir diğer tarihi eser olan Bereket Anıtı’nı da inceledi. Anıtın tahrip edildiğinden yakınan köy sakinleri, bölgenin ve tarihi anıtların koruma altına alınmasını istedi.  Bakan Günay, Atlıkaya Anıtı’nın fotoğraf makinesiyle çekimini yaparken, anıt önünde beraberindekilerle ve köylülerle birlikte fotoğraf çektirdi. Günay, alanda bulunan köyde yaşayan çocuklarla da sohbet etti. Çocuklarla birlikte objektiflerin karşısına geçen Günay, çocuklara buranın fahri bekçisi olmasını isteyerek, “Ben de burada çalışma yaptıracağım. Burayı turistlerin geleceği, derli toplu bir yer haline getireceğim” diye konuştu.

Günay’a ziyaretlerinde tarihi mekânlar ve yapılan taleplerle ilgili hazırlanan dosyalar verildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Beyşehir’de tarihi mekânlara yönelik inceleme ve temaslarını tamamlamasının ardından ilçeden ayrıldı.

 


Üye Girişi
Facebook
Foto Galeri
  • BİZE ULAŞIN

  • Fasıllar Köyü Muhtarı Fahrettin KİBAR Beyşehir / KONYA

  • 0 541 945 10 48

  • tahirkibar@hotmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik